Sosyal Medya

Güncel

Karlov suikastından 10 dakika sonra Avrupa’ya görüntü servisi yapıldı!

Rus Büyükelçi Karlov suikastının görüntülerinin TRT’den Avrupa görüntü değişim servisi EBU’ya geçilmesi inceleniyor. Görüntüler suikasttan 10 dakika sonra EBU’ye geçildi, Hollanda televizyonu NOS ise görüntüleri 15 dakika sonra yayınladı. Görüntülerin kasıtlı mı geçildiği araştırılıyor.



Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastine iliÅŸkin görüntülerin TRT’den Avrupa çapında görüntü deÄŸiÅŸimi servisi EBU’ya sızlıdırılmasıyla ilgili soruÅŸturmada önemli bir bilgiye ulaşıldı. Karar’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre görüntüler suikastten 15 dakika sonra yani 19.22’de Hollanda devlet televizyonu NOS’ta yayınlandı. Buradan yola çıkan soruÅŸturmacılar TRT’nin görüntüleri suikastten sadece 10 dakika sonra EBU’ya geçtiÄŸini belirledi.
 
The New York Times baÅŸta olmak üzere uluslararası medyanın manÅŸetine taşıdığı bu görüntüleri TRT’den sızdıranlarla ilgili hem idari ve hem adli inceleme sürüyor. Karlov’un suikast görüntülerinin NOS’ta yayınlaması sonrası, Türkiye’den televizyona eriÅŸimin engellendiÄŸi belirtilmiÅŸti. NOS yetkilileri, “Rus büyükelçiye düzenlenen suikastın görüntülerini yayınladıkları gerekçesiyle” eriÅŸim engeli yapıldığını bildirmiÅŸti.
 
Videoyu dünyaya ilk servis eden NOS, görüntüleri EBU’ya TRT’nin geçtiÄŸini açıklamıştı. Sukast görüntülerinin TRT’den geçilmesinde öncelikle kasıtlı olup olmadığı araÅŸtırılıyor. Aksi durumda Türkiye açısından son derece zor bir süreçte görüntülerin hızla yayılmasına neden olan bu paylaşımı yapanların ağır görev ihmali olduÄŸu belirtiliyor.
 
Görüntülerin geçilmesiyle ilgili TRT içinde henüz ortaya çıkarılamamış FETÖ hücrelerinin bir etkisi olabileceÄŸi ihtimali üzerinde duruluyor. FETÖ’nün TRT’ye etkili pozisyonlarda yapılandığı belirlenmiÅŸti. Yapılan operasyonlarda da hem TRT Genel Müdürlüğü’nde üst düzey, hem de TRT çalışanları arasında çok sayıda gözaltı ve tutuklama oldu. Bylock listelerinde de TRT çalışanları olduÄŸu belirlenmiÅŸ ve gözaltına alınmışlardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.